Etusivu / Valinnanvapaus / Usein kysyttyä

Miksi minun kannattaisi vaihtaa terveysasemaa?

Meillä Pihlajalinnassa on asiantunteva sekä kokenut henkilöstö ja tulet pääsemään hoitoon joustavasti ja nopeasti. Dextra Koskiklinikalle ja Kangasalalle on myös hyvät kulkuyhteydet, joten paikalle on helppo tulla. Tämän lisäksi pääset ensimmäisten ihmisten joukossa kehittämään uutta valinnanvapaus-palvelumallia terveydenhuollossa.

Voiko toimintaa testata ennen kuin sitoutuu?

Valitettavasti ei voi, mutta vaihtaessasi Dextran asiakkaaksi sitoudut vain 3 kuukauden ajaksi käyttämään meidän palveluja. Mikäli haluat tämän jälkeen vaihtaa valinnanvapausasiakkuuden muualle, voit sen tehdä ja vaihtaminen astuu voimaan seuraavan kalenterikuukauden alusta.

Listauduin asiakkaaksi eilen, mutta en voinutkaan tulla tänään vielä teille hoitoon. Miksi näin?

Asiakkuuden vaihtaminen astuu voimaan aina seuraavan kalenterikuukauden alusta.

Mitä valinnanvapauden piiriin kuuluu?

Valinnanvapauden piirissä ovat perusterveydenhuollon lääkärin, sairaan- tai terveydenhoitajan, mielenterveys- ja päihdetyön ja sosiaaliohjauksen sekä fysioterapeutin palvelut. Kokeilussa näitä kutsutaan omatiimin palveluiksi. Kerrallaan voi olla vain yhden omatiimipalvelujen tuottajan asiakkaana. Pihlajalinna-konsernin osalta voit kuitenkin käyttää tarvittaessa sekä Dextra Kangasalan että Dextra Koskiklinikan toimipistettä.

Saanko myös erikoislääkärin palvelut?

Valitettavasti erikoislääkärin palvelut eivät kuulu valinnanvapauskokeilun piiriin. Erikoislääkärin vastaanotolle sinut ohjataan samoin kuin kaupungin muiltakin terveysasemilta. Toki voit käydä erikoislääkärin vastaanotolla myös Dextra Koskiklinikan ja Kangasalan pisteissä, mutta näistä veloitamme erikseen.

Miten voin vaihtaa alaikäisen lapseni Dextran valinnanvapauskokeilun piiriin?

Vaihtaminen onnistuu kokeilun alkuvaiheessa soittamalla terveyspalvelujen neuvontaan puh: 10023 (matkapuhelimesta soitettaessa 03 100 23) tai asioimalla Kaukajärven Tammelankeskuksen ja Linnainmaan terveysasemilla. Terveysasemien yhteystiedot löydät täältä.

Mistä saan lisää tietoa Tampereen valinnanvapauskokeilusta?

Lisätietoa Tampereen kaupungin valinnanvapauskokeilusta saat osoitteesta www.tampere.fi/valinnanvapaus. Voit kysyä sinua askarruttavista asioista myös Tampereen kaupungin terveyspalvelujen neuvonnasta (puh. 03 100 23), omalta terveysasemaltasi tai sähköpostise osoitteesta valinnanvapaus@tampere.fi.