Etusivu / Valinnanvapaus

Olemme mukana Tampereen valinnanvapauskokeiluissa

Pihlajalinna/Dextra on ilmoittautunut palveluntuottajaksi Tampereen valinnanvapauskokeiluun. Tampereen valinnanvapauskokeilu alkaa 3.4.2017 ja asiakkaaksi voi ilmoittautua 10.3.2017 alkaen. Valtakunnallinen sosiaali- ja terveyspalvelujen valinnanvapauskokeilu käynnistyy Tampereella Dextra Koskiklinikan ja Dextra Kangasalan toimipisteissä. Tampereella kokeiluun pääsevät Annalan, Kaukajärven, Lukonmäen, Viialan ja Turtolan asukkaat (postinumero 33710) sekä Kissamaan ja Hakametsän asukkaat (postinumero 33530). 

Näin listaudut asiakkaaksi:
 
 Jos asut Annalan, Kaukajärven, Lukonmäen, Viialan ja Turtolan (postinumero 33710) tai Kissamaan ja Hakametsän alueella (postinumero 33530), on sinun mahdollista listautua eli rekisteröityä Dextran Omatiimin asiakkaaksi osoitteessa www.tampere.fi/valinnanvapaus. Lomakkeen täyttäminen edellyttää tunnistautumista verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Voit vaihtaa myös palveluntarjoajaa soittamalla terveyspalvelujen neuvontaan puh: 10023 (matkapuhelimesta soitettaessa 03 100 23) joka päivä klo 7-22 tai asioimalla joko Kaukajärven, Tammelakeskuksen tai Linnainmaan terveysasemalla

Ajan varaaminen onnistuu soittamalla valinnanvapaushoitajan numeroon, puh. 050 451 3344. Iltaisin ja viikonloppuisin, valinnanvapauspalveluiden ollessa suljettuna voit hakeutua suoraan Acutan yhteispäivystykseen tai ottaa yhteyttä terveyspalveluiden neuvontaan, puh. 10023. Huom! AIKOJA EI VOI VARATA NETISTÄ EIKÄ YLEISESTÄ AJANVARAUSNUMEROSTA

OP4_9695_357x220px_pihlajalinna.jpg

Mitä valinnanvapauden piiriin kuuluu?

Asiakkaaksi listautunut saa Dextra Koskiklinikan ja Dextra Kangasalan asemalta julkista perusterveydenhuoltoa vastaavat palvelut eli lääkäri- ja sairaanhoitajavastaanotot sekä psykiatrisen sairaanhoitajan sekä sosiaaliohjaajan ja fysioterapeutin vastaanottopalvelut. Vastaanoton yhteydessä tehtävät laboratoriopikatestit sekä peruskuvantamispalvelut kuuluvat myös valinnanvapauden piiriin. Dextra Kangasalla on mahdollista saada hoitaja- ja lääkäripalveluita ajanvarauksella kiireellistä hoitoa vaativissa asioissa. Tutustu myös usein kysyttyihin kysymyksiin, jos vaihtaminen askarruttaa.

Lääkäriasemien sijainti, yhteystiedot ja aukioloajat:

Dextran Omatiimi palvelee sinua kahdessa toimipisteessä. Ajan varaaminen onnistuu soittamalla valinnanvapaushoitajan numeroon, puh. 050 451 3344. Iltaisin ja viikonloppuisin, valinnanvapauspalveluiden ollessa suljettuna voit hakeutua suoraan Acutan yhteispäivystykseen tai ottaa yhteyttä terveyspalveluiden neuvontaan puh: 10023 (matkapuhelimesta soitettaessa 03 100 23).

Dextra Koskiklinikka

Hatanpään valtatie 1, 33100 Tampere
puh: 050 451 3344
Valinnanvapauspalvelut avoinna: Arkisin klo 8-18.

Näin tulet meille Dextra Koskiklinikalle:

Dextra Koskiklinikka sijaitsee Tampereen keskustassa Koskikeskuksen kauppakeskuksessa. Osoite on Hatanpään valtatie 1. Koskikeskuksen pohjakerroksesta löytyy maksullinen parkkihalli. Linja-autoasemalta on Koskiklinikalle 5 minuutin kävelymatka ja Keskustorilta 10 minuutin kävelymatka. Valinnanvapaushoitajan ja -lääkärin löydät Koskiklinikalta 3. kerroksesta.

Henkilökunta, Koskiklinikka:

         

Erika Wathen_1_150x150.jpg sairaanhoitaja Erika Wathen

Elina Lehtonen_1_150x150.jpgsairaanhoitaja  Elina Lehtonen

 Silja Norja_1_150x150.jpglääkäri Silja Norja

 Karita Vehmala_1_150x150.jpgsosiaalityöntekijä (sosiaaliohjaus, päihde- ja mielenterveyspalvelut) Karita Vehmala

 

Fysioterapeutti Jukka Lehtonen

Dextra Kangasala

Kaarninkuja 3, 36220 Kangasala
puh: 050 451 3344

Avoinna: Arkisin klo 9-15 (vain kiireelliset potilaat ajanvarauksella), kiireetöntä hoitoa vaativat sekä ilman ajanvarausta saapuvat asiakkaat hoidetaan Dextra Koskiklinikalla arkisin klo 8-18.

Näin tulet meille Dextra Kangasalaan:

Kangasalan Dextra sijaitsee Kangasalan Lentolassa, Kaarninkuja 3. Autolla ajo pihaan Kangasalantieltä, Lentolan liikenneympyrästä, Mämmisuontien kautta, Teboilin kylmäaseman takaa. Pihassa on reilusti ilmaisia parkkipaikkoja. Pääoven eteen pääsee autolla. Tampereelta on hyvät linja-autoyhteydet Kangasalalle. Tampereen kaupunkiliikenteen linjojen 40 ja 42 pysäkit (Tampereelta tullessa Mämmisuon pysäkki, Tampereelle mennessä Lentolankuja) sijaitsevat suoraan lääkäriasemamme edessä, Kangasalantien varressa. Lisäksi pysäkeillä pysähtyvät myös Luopioisten Linjan ja Helmikkalan Liikenteen vuorot.

Henkilökunta, Kangasala:

    

Hilkka Eklund_1_150x150.jpg sairaanhoitaja Hilkka Eklund

Karita Vehmala_1_150x150.jpgsosiaalityöntekijä (sosiaaliohjaus, päihde- ja mielenterveyspalvelut) Karita Vehmala

Silja Norja_1_150x150.jpglääkäri Silja Norja


Fysioterapeutti Jukka Lehtonen
Päivystysasiakkaat: lääkäri Kati Domonyi-Kuusinen ja lääkäri Sakari Korhonen

Omapihlaja-terveysasemat Kehräsaari ja Hervanta

 Vuoden 2014 alusta alkaen kuntalaisilla on ollut jo mahdollisuus valita vapaasti perusterveydenhuollostaan vastaava terveyskeskus yli kuntarajojen ja kunnan sisällä edelleen se terveysasema, jota hän haluaa käyttää. Valinta koskee perusterveydenhuollon kokonaisuutta eli sairasvastaanottoa, ehkäisevää terveydenhuoltoa ja suun terveydenhuoltoa.

Kehräsaaren ja Hervannan Omapihlaja-terveysasemat vastaavat jo nyt Tampereen kaupungin kanssa tehdyllä sopimuksella osan tamperelaisen sairaanhoitaja- ja yleislääkäripalveluista. Toimimme osana Tampereen kaupungin terveysasemaverkostoa ja käytössämme on kaikki kaupungin tarjoamat terveyspalvelut muiden terveysasemien tavoin.

Tutustu Omapihlaja-terveysasemiin täällä.

Voit siis nyt myös vaihtaa oman terveysasemasi Omapihlaja Kehräsaareen tai Hervantaan. Lisätietoa Tampereen kaupungin Valinnanvapaustoiminnasta ja valinnanvapauskokeilusta löydät osoitteesta www.tampere.fi/valinnanvapaus.