Käsivammat

Tyypillisiä käsien alueen vammoja ovat muun muassa kaatumisten seurauksena tai urheillessa syntyneet vammat. Muita yleisiä käsivammoja ovat esimerkiksi sellaiset tyypillisesti rasituksesta aiheutuvat vammat kuten hiirikäsi, jännetupentulehdukset, ja hermopinteet. Myös nivelrikko voi aiheuttaa kipuja ja jäykkyyttä sormissa.

Käsivammojen ja käden alueen sairauksien hoidon lopputuloksen kannalta on ensiarvoisen tärkeää, että hoito lähtee oikeille raiteille jo alkuvaiheessa. Kun potilaan käsivammasta saadaan tuoreeltaan kokeneen erikoislääkärin kannanotto, hoidon vaikuttavuus paranee merkitsevästi.

Tapaturmapäivystys

Urheiluklinikka

1 palvelua
Käsikirurgia

Käsikirurgi on erikoistunut käden vammojen hoitoon ja leikkauksiin. Käsivammojen hoidon lopputuloksen kannalta on ensiarvoisen tärkeää, että hoito lähtee oikeille raiteille jo alkuvaiheessa

Lue lisää käsivammoista

Kämmenen kalvokutistuma

Dupuytrenin kontraktuura eli kämmenen kalvokutistuma, jota toisinaan kutsutaan myös viikinkitaudiksi, on etenevä sidekudossairaus. Tavallisesti tauti vaikuttaa useisiin sormiin ja molempiin käsiin samanaikaisesti.
Lue lisää

Rannekanavaoireyhtymä

Käden puutuminen, pistely, ”tikuttelu” voi olla merkki ääreishermon puristuksesta eli hermon pinteestä. Käden alueen yleisin hermopinne on keskihermon (lat. nervus medianus) ns. pinne rannekanavassa. Tätä tilaa kutsutaan nimellä rannekanavaoireyhtymä.
Lue lisää