Etusivu / Terveyspalvelut / Erikoislääkärin vastaanotto
VARAA AIKA erikoisLÄÄKÄRILLE

Lääkäreidemme vastaanotolle pääset joustavasti ja jonottamatta tilaamalla ajan suoraan näiltä sivuilta tai puhelimitse 030 6060. Valtakunnallinen ajanvarauksemme palvelee maanantaista perjantaihin klo 7.30-20.00, lauantaisin 8.00-16.00 ja sunnuntaisin 9.00-17.00. Toimipistekohtaiset aukioloajat ja yhteystiedot löydät täältä. Dextra Munkkivuoren päivystys on avoinna vuoden jokaisena päivänä ma-la 7.00-22.00 ja su 9.00-22.00. Päivystykseen voi tulla myös ilman ajanvarausta. 

Ajan peruminen

Mahdollisesta esteestä pyydämme ilmoittamaan edellisenä päivänä. Peruuttamattomasta tai samana päivänä perutusta ajasta pidätämme oikeuden periä käyntimaksun tai osan käyntimaksua.

18 palvelua
Allergologia

Allergologit auttavat allergisten sairauksien sekä astman hoidossa ja selvittelyssä. Asiantuntijoidemme palvelut kattavat mm. äkilliset sairastumiset ja pitkäaikaisvaivat, astmatutkimukset ja -ohjauksen, keuhkojen toimintakokeet, allergiatutkimukset, siedätyshoidot, altistuskokeet ja atooppisen ihottuman hoito. Toimipisteistämme löytyvät kattavat tutkimus- ja laboratoriopalvelut.

Fysiatria

Fysiatrian erikoislääkäri tutkii tuki- ja liikuntaelinsairauksia, kuten selän, niskan ja nivelten oireita ja kiputiloja. Fysiatri arvioi ja diagnosoi myös hermostollisiin ja muihin sairauksiin liittyvää toimintakyvyn alentumista sekä sen hoitoa ja kuntoutustarvetta.

Gastroenterologia

Gastroenterologia on vatsaelinsairauksiin ja niiden hoitoon keskittynyt sisätautien erikoisala. Tyypillisiä gastroenterologisella erikoisalalla tutkittavia ja hoidettavia sairauksia ovat esim. ruokatorven refluksisairaus, maha- ja pohjukaissuolihaava, keliakia ja tulehdukselliset suolistosairaudet.

Geriatria

Geriatria on lääketieteen erikoisala, joka keskittyy niihin fyysisiin, henkisiin, toiminnallisiin ja sosiaalisiin olosuhteisiin, joita tavataan iäkkäiden potilaiden äkillisissä ja pitkäaikaissairauksissa ja kuntoutuksessa.

Ihotaudit

Dextrassa palvelevat ihotauteihin ja sukupuolitauteihin erikoistuneet ammattitaitoiset lääkärit. Varaa aika vastaanotolle netistä tai puhelimitse 030 6060.

Keuhkosairaudet

Keuhkosairauksien erikoislääkäri tutkii ja hoitaa myös allergisia hengityselinsairauksia kuten allergista nuhaa ja astmaa sekä muita keuhkojen sairauksia, joiden taustalla voi olla esimerkiksi hengitysilman mukana ilmateihin kulkeutuvat erilaiset ärsykkeet. Keuhkolääkäri tekee allergia- ja astmatutkimuksia, keuhkojen toimintakokeita, valvoo ja opastaa lääkehoidon aloitusta ja seuraa sen vaikutusta. Hän myös arvioi hengityselinsairauksien sekä niiden hoidon vaikutuksen työ- ja toimintakykyyn, ja arvioi aikuispotilaiden siedätyshoidon tarpeen sekä valvoo sen toteutuksen.

Korva-, nenä- ja kurkkutaudit

Korvasairauksien kattavat palvelut saa korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkäreiltä leikkaushoitoineen. Saatavilla ovat myös laboratorio- ja erilaiset röntgentutkimuspalvelut. Yleisimpiä hoidettavia vaivoja ovat mm. korvatulehdukset, nenän sivuontelotulehdukset, tukkoinen nenä, kuorsaus, äänihäiriöt ja huimaus.

Liikuntalääketiede

Liikuntalääketieteen erikoislääkärit tutkivat ja hoitavat akuutteja urheiluvammoja ja rasitusvammoja sekä rasitukseen liittyviä hengitys- ja verenkiertoelimistön toiminnan haasteita. Näitä voivat olla esimerkiksi rasitusastma, ylikuormitus ja rytmihäiriöt.

Naistentaudit

Naistentautien ja synnytysten erikoislääkärit ovat erikoistuneet naistentautien hoitoon, hormonaalisiin ongelmiin ja niiden hoitoihin sekä naisten syöpätautien hoitoon ja seurantaan. Asiantuntijat käyttävät hoitoprosesseja, joissa hyödynnetään uusinta osaamista. Dextrassa saatavia erityispalveluja ovat mm. lantionpohjan ongelmat, kohdunsuun tutkimukset ja hoidot (kolposkopia) sekä endometrioosin hoito.

Neurologia

Kärsitkö päänsärystä, huimauksesta tai muistiongelmista? Onko sinulla lihasheikkoutta, vapinaa, puutumisia tai tasapainovaikeuksia? Pelkäätkö, että sinulla on MS, Parkinsonin tauti, ALS, aivokasvain, dementia tai muu neurologinen sairaus? Älä anna oireiden askarruttaa ja kuormittaa mieltäsi, vaan varaa aika neurologille. Neurologi diagnosoi ja hoitaa neurologisia sairauksia.