Etusivu / Suun terveys / Esteettinen hammashoito

Hampaiden valkaisu

Hampaiden valkoisuus vähenee usein iän myötä. Värjäytymiä hampaisiin aiheuttavat esimerkiksi kahvi, tee ja tupakka. Erilaisia värimuutoksia voi aiheutua myös esimerkiksi tapaturman, lääkkeiden tai juurihoidon seurauksena.

Kun hampaiden omaa sävyä halutaan vaalentaa, voidaan hampaat valkaista vastaanotolla tai kotivalkaisulusikoiden avulla. Molemmissa valkaisuvaihtoehdoissa vaikuttavana aineena on vetyperoksidi. Kotivalkaisussa valkaisugeeli on vastaanotolla tehtävää käsittelyä miedompaa.

Hampaiden valkaisu on turvallinen toimenpide, eikä se vahingoita hampaita. Paras tulos saavutetaan, kun valkaisu tehdään terveeseen ja puhtaaseen suuhun. Ennen valkaisua olisikin hyvä tehdä hampaiden perustarkastus (tähän linkki) sekä tarvittaessa hammaskiven poisto (tähän linkki).

Valkaisu ei tehoa paikkoihin tai posliinirakenteisiin, mutta ne on mahdollista uusia valkaisun jälkeen. Valkaisutulos ja sen pysyvyys ovat yksilöllisiä, ja niihin vaikuttavat esimerkiksi suunhoitotottumukset sekä elämäntavat.

Kotivalkaisu
Kotivalkaisulusikoilla on mahdollista valkaista hampaita silloin kuin itselle sopii. Kotivalkaisulusikat valmistetaan yksilöllisesti ja niitä voi käyttää useamman kerran.
Valkaisulusikoiden valmistus aloitetaan ottamalla hampaista jäljennökset, joiden pohjalta hammasteknikko valmistaa valkaisulusikat. Kun valkaisulusikat ovat valmiit, suuhygienisti varmistaa niiden istuvuuden sekä ohjeistaa käytön. Valkaisugeeliä levitetään lusikoihin ja annetaan vaikuttaa joko päivisin tai öisin, kunnes haluttu valkaisutulos on saavutettu. Valkaisulusikoita käytetään kuitenkin enintään 14 vuorokauden ajan.

Vastaanottovalkaisu
Vastaanottovalkaisulla on mahdollista saada valkoinen hymy yhdellä hoitokerralla. Ennen valkaisugeelin levittämistä määritetään hampaiden lähtösävy ja suojataan ikenet. Valkaisugeeli levitetään hampaisiin 1–3 kertaa. Geelin vaikutusta tehostetaan laservalkaisussa laservalolla ja Zoom-valkaisussa UV-valolla. Valkaisun päätteeksi määritellään loppusävy sekä levitetään fluorigeeli.

Valkaisumenetelmät vaihtelevat Dextra Hammasklinikoilla toimipisteittäin. Saat lisätietoja ajanvarauksesta p. 030 6060 ja klinikoiden asiakaspalvelusta