Vakuutusasiakkden ajanvarausohje

Maksan käyntini itse ja haen korvausta vakuutusyhtiöstä tämän jälkeen

Varaa aikasi haluamallesi asiantuntijalle verkkoajanvarauksestamme täältä tai soittamalla asiakaspalvelumme numeroon 030 6060. Vakuutusyhtiökumppanimme sivuilta löydät ohjeet korvauksen hakemiselle.

Minulle on sattunut työtapaturma, liikennetapaturma tai vakuutusyhtiö on sitoutunut maksamaan käyntini

Varaa aikasi soittamalla asiakaspalvelumme numeroon 030 6060. Varaamme sinulle sopivimman ajan ja varmistamme käyntiisi liittyvien tietojen ja dokumenttien huomioinnin käyntiäsi varten. Näin pystymme takaamaan sinulle parhaan ja nopean hoidon lopputuloksen.

Hyvä tietää käyttäessäsi vakuutusta

Lääkäripalveluita tarvittaessa

 • Vakuutusehdoistasi tai vakuutusyhtiöltäsi on hyvä tarkistaa etukäteen, mitä toimenpiteitä ja lääkäripalveluita vakuutuksesi korvaa.

 • Työtapaturmien kohdalla tulee tapaturmasta viipymättä ilmoittaa esimiehellesi, häneltä saat ohjeistuksen yrityksen lakisääteisen vakuutuksen toiminnasta.

 • On hyvä selvittää etukäteen, voidaanko vastaanottokäynnit ja toimenpiteet laskuttaa suoraan vakuutusyhtiöltäsi vai maksatko käynnit ensin itse ja haet jälkikäteen korvaukset vakuutusyhtiöstä.

Lääkärin vastaanottokäynnit

 • Vapaaehtoisissa vakuutuksissa, joihin kuuluvat yksityiset tapaturma-, matka-, sairauskulu- ja lisenssivakuutukset maksat käynnit pääsääntöisesti ensin itse ja haet korvauksia jälkikäteen vakuutusyhtiöltäsi.

 • Lakisääteisissä vakuutuksissa, joihin kuuluvat työtapaturma ja liikennevahinko, voimme laskuttaa ensimmäisen käynnin suoraan vakuutusyhtiöltä. Tähän tarvitsemme esimerkiksi vakuutustodistuksen, jolla voimme varmentaa työantajan vakuutusyhtiön.

Hoidot ja tutkimukset, kuten kuvantaminen ja leikkaukset

 • Kalliimpien hoitojen ja tutkimusten osalta vakuutus toimii pääsääntöisesti seuraavalla tavalla:
 • Lääkäri tekee pyynnön maksusitoumuksesta vakuutusyhtiölle vastaanottokäyntisi jälkeen. Tällaisia ovat muun muassa magneettitutkimus ja leikkaushoito.

 • Vakuutusyhtiön myöntäessä maksusitoumuksen, on meillä mahdollisuus laskuttaa suoraan hoidot ja tutkimukset vakuutusyhtiöltäsi.

 • Vapaaehtoisissa vakuutuksissa voit myös itse pyytää maksusitoumusta vakuutusyhtiöltäsi lääkärin määräämään tutkimukseen tai toimenpiteeseen ja varata ajan tämän jälkeen Dextrasta.

Tapaturmat

 • Työtapaturmien sattuessa työnantajan tai esimiehen tulee tehdä vakuutusyhtiöön vahinkoilmoitus, jossa selviää tapahtumien kulku. Vakuutusyhtiöllä on omat vahinkoilmoituslomakkeensa, jotka ovat yleensä mahdollista täyttää vakuutusyhtiön omilla verkkosivuilla.

 • Vapaaehtoisissa vakuutuksissa sinun tulee ensin itse tehdä vahinkoilmoitus vakuutusyhtiöösi, josta selviää tapahtumien kulku. Vakuutusyhtiöllä on omat vahinkoilmoituslomakkeensa, jotka ovat yleensä mahdollista täyttää vakuutusyhtiön omilla verkkosivuilla.