Etusivu / Terveyspalvelut / Lapsettomuusklinikka

Lapsettomuusklinikka

Dextra Lapsettomuusklinikalla on käytettävissä alan johtavat ja tunnustetut asiantuntijat, viimeisin teknologia ja tietämys. Lääkäreiden lisäksi tarjolla on koko muun henkilökunnan apu ja asiantuntemus tutkimusten ja hoitojen ja myös raskauden ajan.

Tiedustelut ja ajanvaraus 020 331 818 ja 045 7733 9997.

Klinikalla annetaan hedelmöityshoitoja kaikille niitä tarvitseville, myös naispareille sekä itsellisille naisille säädösten ja asetusten mukaisesti.

Klinikalla työskentelee neljä lapsettomuuden hoitoihin erikoistunutta gynekologia ja heidän lisäkseen miesten lapsettomuuteen perehtynyt urologi-andrologi. Potilaalle nimetään oma lääkäri, joka huolehtii siitä, että tutkimukset ja hoidot toteutetaan yksilöllisesti potilaan toiveet ja odotukset huomioon ottaen. Pyrimme välttämään turhia tutkimuksia ja hoitotoimenpiteitä analysoimalla tilanne tarkkaan ja ottamalla huomioon aiemmat tutkimukset ja hoidot. Kevyet hoitovaihtoehdot, kuten ovulaation induktio ja inseminaatiohoito, soveltuvat monille ensihoidoksi. Tietyissä tilanteissa on viisainta valita heti koeputkihedelmöityshoito eli IVF.

Klinikka on uranuurtaja kevyemmän IVF-hoidon eli antagonistihoidon kehittäjänä ja toteuttajana Suomessa. Antagonistihoidon etuja ovat hoidon lyhyt kesto, joustavuus, yksilöllinen toteutus, turvallisuus ja hyvät hoitotulokset.

Tutustu Dextra Lapsettomuusklinikan palveluihin.

3 palvelua
Lapsettomuushoidot

Dextra Lapsettomuusklinikalla asiakkaalle nimetään oma hoitotiimi. Päävastuu hoidosta on yhdellä lääkärillä, mutta tiimityöskentely takaa sen, että hoito pystytään aina toteuttamaan suunnitellulla tavalla. Dextra Lapsettomuusklinikalle voi hakeutua kuka tahansa, joka tuntee huolta hedelmällisyydestään. Lähetettä ei tarvita. Perustutkimusten avulla selvitetään lapsettomuuden syitä ja kartoitetaan hoitomahdollisuuksia. Hoidot suunnitellaan yksilöllisesti lääketieteellisin perustein ja potilaan toiveita kunnioittaen. Dextra Lapsettomuusklinikan henkilökunta on alansa parhaimmistoa ja laitteet sekä menetelmät ovat osin sellaisia, joita alan muilla toimijoilla ei Suomessa ole.

Spermalaboratorio

Aukioloajat:
Maanantai, keskiviikko,torstai ja perjantai klo 7.30 - 15.00
Tiistaisin klo 7.30 - 18.00
Ajanvaraus ja neuvonta palvelevat numeroissa +358 (0) 9 560 16300 ja +358 (0) 45 7733 9997
Nettiajanvaraus osoitteesta www.dextra.fi

SPERMA-ANALYYSI ON ENSIMMÄINEN VAIHE LAPSETTOMUUSTUTKIMUKSISSA
Sperma-analyysi on miehen osalta usein ensimmäinen askel lapsettomuuden syitä selvitettäessä. Miehen hedelmättömyyden syyt johtuvat tavallisesti siittiöiden määrän tai laadun heikkenemisestä. Siemennestetutkimukseen voi olla syytä hakeutua jos raskautta ei ala kuulua vuoden yrittämisen jälkeen, tai jo aikaisemminkin jos on syytä epäillä siemennesteessä olevan jotain vikaa esimerkiksi lääkityksistä johtuen. Sperma-analyysiä suositellaan myös siinä tapauksessa, jos puolison ikä on 38 vuotta tai enemmän, eikä raskautta kuulu puolen vuoden yrittämisen jälkeen.
Tutkimukseen voi hakeutua klinikallemme kuka vain, erillistä lähetettä ei tarvita. Ajan voi varata joko soittamalla klinikalle tai varaamalla suoraan netistä kotisivujemme kautta. Tarjolla on myös ilta-aikoja. Sperma-analyysissa tutkitaan muun muassa siittiöiden määrää ja liikkuvuutta, joiden perusteella miehen hedelmällisyyttä voidaan arvioida.

SIEMENNESTETUTKIMUKSEEN VALMISTAUTUMINEN
Näytteen voi antaa klinikallamme tarkoitukseen varatussa yksityisessä, rauhallisessa tilassa. Näyte annetaan purkkiin, joka siirretään näytteenantotilassa olevan pienen luukun kautta suoraan laboratorioon. Näin ollen näytettä ei tarvitse kuljettaa itse minnekään.
Näytteen voi halutessaan antaa myös kotona. Tällöin klinikalta voi noutaa edeltävästi näytteenantopurkin, jossa näyte toimitetaan klinikalle tunnin sisällä näytteenannosta. Siittiöt ovat varsin herkkiä lämpötilanvaihteluille. Näytettä tuotaessa on huomioitava, ettei näyte jäähdy tai pääse kuumenemaan. Näytteen voi kuljettaa esimerkiksi paidan rintataskussa, jotta se pysyy ruumiinlämpöisenä.
Näytteen antoa edeltävästi tulisi olla mielellään 2-5 vuorokauden pidättäytymisaika, eli aika edellisestä ejakulaatiosta. Pidättäytymisajalla saattaa olla merkitystä tulokseen.

SPERMA-ANALYYSIN TULOKSET
Siemennesteanalyysin tulokset ilmoitamme yleensä jo samana tai seuraavana päivänä. Lääkäri soittaa vastauksista puhelimitse. Toiveiden mukaan vastaukset voidaan ilmoittaa myös kirjeitse kotiin. Tulokset ovat varsin luotettavia, joskin on muistettava, että näyte kertoo juuri kyseisen hetken tilanteen, ja että tilanne voi vaihdella paljonkin eri näytteenantokerroilla. Tietyt käytössä olevat lääkkeet, kiveksiin kohdistuneet vammat, tupakointi ja erilaiset infektiot, kuten esimerkiksi juuri sairastettu kova kuumetauti, voivat laskea näytteen arvoja kovastikin. Näytteen laatuun vaikuttavia asioita kysytään jo näytettä annettaessa esitietokaavakkeella. Näyte saatetaan joskus kontrolloida uudelleen tilanteen varmistamiseksi.
Siemennestetutkimuksen jälkeen edetään kokonaistilanteen mukaan. Lääkärin soittaessa vastauksista voidaan käydä läpi jo mahdollisia vaihtoehtoja.