Etusivu / Terveyspalvelut / Lääkärin todistukset

Todistukset

Dextran lääkärit myöntävät todistuksia erilaisiin tarpeisiin kuten; ajokorttitodistus (tavallinen / laajennettu / taksinkuljettaja), ilmailulääkärintodistus, mopokorttitodistus, palvelukelpoisuustodistus, sukellustodistus, merimieslääkärintodistus sekä ampuma-aselupatodistus.

Varaa aika netissä tai numerosta 030 6060.

4 palvelua
Ajokorttitodistus

Ajokortin hankkimiseksi tarvitaan lääkärintodistus. Ajokorttitodistus täytyy olla myös ammattiautoilijoilla. Tarkastukseen kuuluvat mm. näön ja kuulon tutkiminen, verenpaineen mittaaminen sekä yleisen terveydentilan arviointi. Ajokorttitarkastuksia tekevät yleislääkärit.

Mopokorttitodistus

Mopokortti on pakollinen vuonna 1985 tai sen jälkeen syntyneille mopoilijoille (ellei ole täyttänyt 15 vuotta ennen 1.1.2000). Korttia varten tarvitaan lääkärintodistus tai ns. nuorison terveystodistus. Todistuksia kirjoittavat pääasiassa yleislääkärit. Mukana pitää olla henkilöllisyystodistus tai KELA-kortti.

Palvelukelpoisuustodistus

Vapaaehtoisena armeijaan menevät tarvitsevat lääkärintodistuksen palvelukelpoisuudesta. Tarkastukseen kuuluu mm. näön, värinäön ja kuulon tutkiminen, verenpaineen mittaus sekä sydämen ja keuhkojen kuuntelu. Todistuksia kirjoittavat yleislääkärit. Jos todistusta haetaan asepalveluksesta vapauttamiseksi psyykkisistä syistä, arvioinnin tekee psykiatri.