Naistentaudit

Naistentautien ja synnytysten erikoislääkärit ovat erikoistuneet naistentautien hoitoon, hormonaalisiin ongelmiin ja niiden hoitoihin sekä naisten syöpätautien hoitoon ja seurantaan. Asiantuntijat käyttävät hoitoprosesseja, joissa hyödynnetään uusinta osaamista. Dextrassa saatavia erityispalveluja ovat mm. gynekologin vastaanotto, varhaisraskauden ultraäänitutkimus, lantionpohjan ongelmat, kohdunsuun tutkimukset ja hoidot (kolposkopia) sekä endometrioosin hoito.

5 palvelua
Gynekologia

Naistentautien ja synnytysten erikoislääkärit ovat erikoistuneet naistentautien hoitoon, hormonaalisiin ongelmiin ja niiden hoitoihin sekä naisten syöpätautien hoitoon ja seurantaan. Asiantuntijat käyttävät hoitoprosesseja, joissa hyödynnetään uusinta osaamista. Dextrassa saatavia erityispalveluja ovat mm. lantionpohjan ongelmat, kohdunsuun tutkimukset ja hoidot (kolposkopia), endometrioosin hoito sekä raskausajan seuranta ja ultraäänitutkimukset.

Mammografiatutkimus

Mammografia on rintojen röntgentutkimus. Mammografiassa on hyvä käydä parin vuoden välein 45 vuoden iästä alkaen. Jos rinnat ovat tiiviit, tutkimuksissa on kannattaa käydä jo aikaisemminkin. Mammografiassa molemmat rinnat kuvataan erikseen kahdesta suunnasta tarkoitukseen suunnitellulla laitteella. Kuvaus kestää noin viisi minuuttia. Dextrassa mammografiatutkimukseen sisältyy aina myös rintojen ultraäänitutkimus. Tutkimukseen tarvitaan lääkärin lähete.

Naistentaudit

Naistentautien ja synnytysten erikoislääkärit ovat erikoistuneet naistentautien hoitoon, hormonaalisiin ongelmiin ja niiden hoitoihin sekä naisten syöpätautien hoitoon ja seurantaan. Asiantuntijat käyttävät hoitoprosesseja, joissa hyödynnetään uusinta osaamista. Dextrassa saatavia erityispalveluja ovat mm. lantionpohjan ongelmat, kohdunsuun tutkimukset ja hoidot (kolposkopia) sekä endometrioosin hoito.

Perinatologia

Perinatologi on äidin ja lapsen terveydestä ennen synnytystä, synnytyksen aikana ja sen jälkeen huolehtiva lääketieteen asiantuntija.

Ultraäänitutkimukset

Ultraäänikuvaus perustuu ultraäänen heijastumiseen eri kudoksista ja niiden rajapinnoista. Tutkimuksen avulla voidaan kuvantaa pehmytkudoksia reaaliaikaisesti. Ultraääni on turvallinen kuvantamismenetelmä, koska siinä ei käytetä ionisoivaa säteilyä. Korkeat ultraäänet heijastuvat kudoksista eri tavoin. Kovista kudoksista kuten luun pinnasta ne heijastuvat kokonaan ja nesteestä kuten virtsarakosta hyvin vähän. Ultraäänitutkimuksessa tarkastellaan yleensä liikkuvaa kuvaa. Tyypillisiä tutkimuskohteita ovat maksa, sappirakko, munuaiset, haima, perna, kohtu, eturauhanen, virtsarakko ja sydän. Myös pinnallisia pehmytkudoksia, kuten lihakset ja jänteet, voidaan ultraäänellä tutkia.